"Права рука" Кадирова подав у відставку

Кремль визнав, що Росія у стані війни

Дмитро Пєсков цинічно пояснив, чому Росія не може допустити існування такої держави, як Україна.


Речник Кремля Дмитро Пєсков визнав той факт, що між Росією та Україною триває війна. Про це він сказав в інтерв’ю для видання Аргументи і факти, оприлюдненому у п’ятницю, 22 березня.

"Ми перебуваємо у стані війни. Так, це починалося як "спеціальна військова операція", але тільки-но там утворилася ця компашка, коли колективний Захід став учасником цього на боці України, для нас це вже стало війною. Я у цьому переконаний. І кожен має це розуміти для своєї внутрішньої мобілізації", – заявив Пєсков.

За його словами у Росії "з’явилося чотири нові суб’єкти федерації" і тепер для неї головне "забезпечити безпеку людей у цих суб’єктах", а заодно і "звільнити територію цих суб'єктів, яка зараз є де-факто окупованою київським режимом".

"Росія не може допустити існування на своїх кордонах держави, у якої задокументовано намір використовувати будь-які методи, щоб відібрати в неї Крим, не кажучи вже про території нових регіонів", – цинічно додав Пєсков.

Раніше Володимир Путін зробив цинічну заву про те, що у 2014 році війну в Україні начебто почали США, а не Росія, яка анексувала український Крим і почала гібридну війну на Донбасі.

А президент України Володимир Зеленський заявив, що український народ ніколи не пробачить Путіну та його оточенню за розв’язання повномасштабної війни.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Коментарі